luni, 2 aprilie 2012

Tort Carte

Blat I:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri pline faina
  • 3 lingurite ulei
Se separa ouale si albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se incorporeaza.Apoi se adauga in spuma albusurilor si se adauga treptat faina,amestecandu-se pe verticala (de sus in jos).Dupa ce s-a incorporat si faina,se aseaza in tava tapetata cu faina sau hartie de copt si se da la cuptor (incalzit in prealabil 10 minute),la temp. de 170-180 grade.In max.20 de minute e copt.Se face proba cu scobitoarea.

Blatul II:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri pline faina
  • 4 linguri nuca macinata
Se procedeaza la fel ca la blatul I,nuca adaugandu-se ultima.

Blatul III:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri rase faina
  • 1 lingura cacao
Se procedeaza la fel ca la blatul I.

Crema I:
  • 1 ou
  • 200 ml frisa lichida
  • fructe de padure (~100 de gr.)
  • 5 linguri zahar
  • 10 gr.gelatina
Se dau fructele prin blender,apoi se pui la foc impreuna cu 4 linguri de zahar.Se tin pana la primul clocot.

fructele cu zaharul

Frisca si albusul se bat spuma,separat fiecare.Galbenusul se freaca cu zaharul ramas pe B.M. pana devine ca smantana,apoi se pun toate la un loc,amestecandu-se cu grija.La final se adauga gelatina hidratata in 4 linguri de apa calduta si tinuta la B.M pana se topeste (avandu-se grija sa nu fiarba).
Crema II:
  • 1 ou
  • 200 ml frisa lichida
  • piersici din compot (eu am pus 4 jumatati)
  • 5 linguri zahar
  • 10 gr.gelatina
Se procedeaza ca la prima crema,doar ca inlocuim fructele de padure cu piersici.


Dupa ce l-am asamblat,l-am imbracat in pasta de zahar.Imitatia paginilor si scrisul, le-am facut cu Royal Icing,o glazura din albus de ou,zahar pudra si suc de lamaie.








Un comentariu:

  1. foarte frumos ti-a iesit cartea. felicitari. te mai asteptam si pe forum (bucataria noastra).

    RăspundețiȘtergere