La cererea primei persoane care a avut marea placere de a degusta din tortul acesta,ma simt obligata sa postez cat mai repede reteta.
Tortul l-am facut din 2 tipuri de blat si 2 creme,dupa cum urmeaza:
Blat I:
- 150 gr.faina "000"
- 90 gr.unt
- 75 gr zahar
- 30 gr amidon
- 7 galbenusuri
- 5 albusuri
- 20 gr cacao
- 2 lingurite drojdie uscata
Se freaca galbenusurile cu 50 de gr de zahar.Albusurile se bat cu zaharul ramas,apoi se incorporeaza usor in galbenusuri.Se amesteca faina cu amidonul,drojdia si cacaua,apoi se cern peste compozitia de oua si se toarna untul topit amestecand bine.Compozitia se toarna intr-o forma de tort si se da la cuptor 30-3 de minute la 175 de grade.
Blat II:
- 3 oua intregi
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 50 gr alune nesarate macinate
Crema I:
- 1 unt la temperatura camerei
- 150 gr zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 3 plicuri cafea nes
- 50 gr nuca macinata
Crema II:
- 200 ml frisca lichida Hulala
- 150 gr ciocolata cu lapte
- 2 plicuri cappuccino
- zahar dupa gust
- 1 galbenus
Primul blat l-am taiat in doua.Peste prima foaie am pus prima crema peste care am presarat cateva nuci prajite si caramelizate,apoi vine blatul II presarat cu nuci caramelizate,apoi crema II urmata de a II-a foaie de la primul blat.Mentionez ca ambele blaturi trebuie insiropate bine.
Pt.sirop aveti nevoie de:
- 400 ml apa
- 5 linguri zahar
- lichior Aperol (sau puteti folosi si altceva)
- sucul de la o portocala
- cateva picaturi de esenta de rom
Dupa ce am montat tortul,l-am lasat la rece pana a II-aa zi,apoi l-am imbracat in pasta de zahar. La decorare am folosit ornamente tot din pasta de zahar si Royal Icing.
Pot sa va spun ca a fost mai mult decat gustos.Sper sa incercati si voi reteta sa va convingeti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu