marți, 28 februarie 2012

Baza pizza

Avem nevoie de:


  • 400 gr. faina alba
  • 200 ml apa
  • 25 gr. drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
Din aceste ingrediente se poate obtine fie baza unei pezze traditionale,fie o foarte gustoasa pizza pufoasa.Pentru a descoperi toatetrucurile realizarii lor,este suficient sa urmezi indicatiile simple prezentate in continuare.

Pizza subtire.Se dizolva drojdea sfaramata in apa calduta.Se adauga praful de sare,zaharul si uleiul de masline.Se amesteca energic cu o lingura si se toarna peste faina.



Se framanta bine aluatul,se strange in forma de bila,se presara cu putina faina pe deasupra si se lasa la dospit ~ 2 ore.



Dupa 2 ore


Apoi se imparte in numarul de portii dorite (eu l-am impartit in 2) si-l mai lasati sa mai creasca circa 1/2 ora .


Dupa jumatate de ora
Apoi se intinde foaia.Pentru ca aluatul este foarte elastic si se intinde mai greu in tava,eu am intins foaia pe hartie de copt.



Apoi se pune toppingul de sos de rosii  si celelalte ingrediente (cu ce doriti sa fie pizza).

Se da la cuptor preincalzit 10 minute la temperatura maxima.Dupa introducerea in cuptor se reduce temperatura la 200 grade C si se lasa la copt 15-20 min.



Pizza pufoasa.  Se procedeaza la fel ca la aluatul pentru pizza subtire.Dupa ce se obtine aluatul,se intinde foaia subtire de 1/2 cm grosime,se aseaza in tava insa cu ulei,sau daca folositi hartia de copt nu mai e nevoie de ulei, si se lasa la crescut inca 20-30 minute,apoi se pun toppingul de rosii impreuna cu ingredientele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu