marți, 28 februarie 2012

Tăiței de casă

Ieri am făcut pentru a II-a oară in viața mea tăiței de casă.Am facut două porții:una pentru lașcuțele care se pun in supa de pui sau găină și alta pentru ”ravioli” cu gem.Nu știu cum altfel aș putea să-i numesc,pentru ca este o rețetă invațată de la soacra mea,insă ea le zice ”deree”(așa se pronunță,cum se scrie, habar nu am).Deci,să-ncepem cu-nceputul:

Avem nevoie de :
  • 3 oua
  • 300 gr.făină
  • 1 fir de ulei de măsline extravirgin
  • sare

Făina se toarnă în formă de fântână și se pun in mijloc ouăle.Se amestecă,se adaugă uleiul si sarea,apoi se frământa bine.Trebuie să țineți cont de faptul că pentru obținerea unui aluat mătăsos și omogen trebuie să lucrați cu forță,energic.



Dacă aveți mașina specială de întins foi,o puteți folosi...eu am intins cu sucitorul.




Rezultatul este perfect atunci când foaia este subțire,netedă și de grosime egală.


Se pune puțin la zvâtat,dar fără să uitați de ea.. :)


Apoi se taie lășcuțe sau cum doriți.



Se lasă la uscat pe o față de masă până a II-a zi.Apoi se păstrează in pungă de hârtie până facem supica de pui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu