vineri, 24 februarie 2012

Pastă de zahăr


Ieri am fost tare prinsa cu prepararea pastei de zahar.Nu am mai facut-o niciodata pana acum,iar rezultatul obtinut a fost mai mult decat satisfacator pentru mine.Haideti sa vedeti cum am procedat.

Am avut nevoie de:
  • 2 linguri miere de albine
  • 5 gr. gelatina hidratata in 60 ml apa calduta
  • 50 gr.ulei de palmier
  • 50 gr. amidon
  • 600 gr. zahar pudra cumparat (nu facut de noi)

Am pus apa calda intr-un ibric,apoi am adaugat gelatina si mierea.Am lasat la hidratat cateva minute,apoi am pus in bain-marie,fara a lasa sa fiarba.Am amestecat pana s-a omogenizat bine,apoi am adaugat uleiul.Am lasat la racit.Pana atunci am cernut zaharul.E indicat...veti vedea ce va ramane in sita.

Dupa ce s-a racit complet,am adaugat doua linguri de zahar,din cele 600 gr,si amidonul.Daca aveti robot pentru framantat,puteti sa-l folositi din acest moment,pe viteza cea mai mica.Dupa ce s-a omogenizat se adauga treptat si restul de zahar si se framantaEu am framantat cu mana.E indicat sa si "simtiti" acest "aluat".Daca e lipicios mai adaugati zahar.Trebuie framanta destul de mult.

Rezultatul final il puteti vedea in partea dreapta.Mentionez ca daca respectati pasii,veti obtine si voi un aluat elastic si usor de modelat,pe care e indicat sa-l lasati la temperatura camerei pana a II-a zi.
Eu nu m-am putut abtine si l-am si incercat pentru realizarea unui trandafir.Sper sa va dati seama cum am procedat,din imaginile care urmeaza:




Rezultatul final

Tot ce-am prezentat mai sus,am invatat de aici

2 comentarii:

  1. bravo laura. ti-a iesit super. dar, ca sa-ti fie mai usor pe viitor, poate pui si titlu la postare, ceva de genul "pasta de zahar"
    inca o data, felicitari...and keep it like this ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mihaela.imi cer scuze ca ti-am raspuns asa de tarziu,insa am fost f.ocupata azi....Am pus titlul ;).

    RăspundețiȘtergere