joi, 1 martie 2012

Orez cu soia si ananas

Ca tot a inceput postul,in randurile de mai jos veti gasi o reteta de post pe care noi o pregatim destul de des,doar ca acum am modificat-o putin pt a fi de post.

Aveti nevoie de :
  • 1 cana orez cu bob lung
  • 1 compot de ananas bucati
  • soia cubulete
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml ulei de porumb
  • 100-150 ml sos de soia
  • mix chinezesc congelat
  • 1/2 lingurita pasta de ardei iute
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • sare

Se fierb cubuletele de soia in apa cu sare si putina vegeta.Dupa ce s-au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp puneti si orezul la fiert.Eu nu il fierb de tot,pentru ca dupa ce-l spal il mai bag 20 de minute la cuptor pentru ca ne place mai sec,sa nu fie lipicios.

Intr-o tigaie,se pune ulei de porumb.Bucatelele de soia se dau prin amidon.Eu cern amidon pe ele cu o sita mica.Apoi prajitile in ulei la foc iute.Dupa ce s-au rumenit,le scoateti pe un servet sa se absoarbe excesul de ulei.In aceeasi tigaie,in uleiul care a ramas,puneti mixul chinezesc (congelat,pt ca nu necesita decongelare) si se caleste putin tot la foc iute.Bucatetele de zarzavat trebuie sa ramana putin tari,nu sa se fiarba.Dupa circa 10 min adaugati sucul de ananas,sosul de soia,pasta de ardei iute,ghimbirul,sarea.Dupa 5-7 minute adaugati si bucatile de ananas si bucatile de soia si mai lasati pe foc 5 minute.






Un comentariu:

  1. la cate grade cuptorul pentru orez? :D
    si acuma o intebare pe bune: ce inseamna foc iute la plita cu inductie? ca mi s-a lipit soia de tigaie pe 8 :)))

    iulia, of course :)

    RăspundețiȘtergere